Pjecen Seniorpolitik på dagsordenen

20. august 2001
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.02.24-07
heb
Lokalnr.: 307
20. august 2001

Vedr.: Pjecen Seniorpolitik på dagsordenen

I 1998 udgav de kommunale arbejdsgivere og KTO pjecen Seniorpolitik på dagsordenen, idet parterne vurderede, at der var et behov for at sætte fokus på mulighederne i og nødvendigheden af en seniorpolitik, samt at der var behov for inspiration til det forsatte arbejde med seniorpolitikken.

Udgangspunktet for pjecens tilblivelse var en spørgeskemaundersøgelse blandt 70 kommuner og amter og en efterfølgende interviewrunde i 22 af disse. Hovedindtrykket fra undersøgelsen var, at mange kommuner og amter – som en del af personalepolitikken – havde en skriftlig seniorpolitik. Men også, at der kan være langt fra ord til handling, idet der var forholdsvis få eksempler på, at der lokalt arbejdedes mere målrettet og aktivt med seniorpolitikken.

”Seniorpolitik på dagsordenen” er tænkt som en hjælp til at komme i gang med det seniorpolitiske arbejde. Der gives bud på hvordan en proces kan tilrettelægges, hvordan man kan arbejde med rammeaftalens begreber om seniorordninger, generationsordninger og fratrædelsesordninger, og der gives eksempler på, at seniorpolitik er meget andet end rammeaftalens bestemmelser.

Publikationen efterspørges stadig, hvilket viser, at der fortsat er behov for at arbejde med emnet, og intet tyder på, at behovet bliver mindre i de nærmeste år.

Desværre har hverken de kommunale arbejdsgivere eller KTO flere eksemplarer af pjecen på lager. Hele pjecen er derfor nu tilgængelig på www.personaleweb.dk og vil kunne downloades i pdf-format.

Med venlig hilsen
Signe Friberg Nielsen
Henning Bickham