Høring over forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om ligestilling af kvinder og mænd (servicestrategi, udfordringsret m.v.)

21. februar 2002

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 9.07.01-01
LA
Lokalnr.: 304
21. februar 2002

 

Vedr.: Høring over forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om ligestilling af kvinder og mænd (servicestrategi, udfordringsret m.v.).

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har fremsendt vedlagte forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om ligestilling af kvinder og mænd(servicestrategi, udfordringsret m.v.) med anmodning om eventuelle bemærkninger til lovforslaget. 

Forslaget om ændring af lov om kommunernes styrelse sætter et betydeligt fokus på udbud af kommunale opgaver.

Dette sker bl.a. via forslag om indførelse af en "udfordringsret" for private virksomheder, hvorefter kommunalbestyrelsen forpligtes til at træffe beslutning om, hvorvidt en opgave fortsat skal udføres af kommunen selv, hvis en privat virksomhed afgiver tilbud om udførelse af den pågældende opgave.

Derudover foreslås det, at bestemmelser om kommunale ligestillingsredegørelser flyttes fra den kommunale styrelseslov og over i lov om ligestilling af kvinder og mænd med henblik på samling af lovgivningens bestemmelser om redegørelser for ligestilling. Endvidere er det anført, at de kommunale ligestillingsredegørelser reelt behandles af Ministeriet for ligestilling.

KTO skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til lovforslaget fremsendes hertil - gerne via mail la@kto.dk - senest tirsdag den 26. februar 2002.

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen
Lone Ahm