Ny løn på vej til at dø ??

23. august 2002
Organisationsudsendelse 

23. august 2002

Til
KTO’s medlemsorganisationer og fagbladene

 

 

Ny løn på vej til at dø ??

 

Kolding kommune er igen omtalt i pressen som følge af, at byrådet agter at træffe beslutning om i 2003 at afsætte det halve beløb, af det, der ved KTO-forliget ved OK-02 blev afsat til forlodsfinansiering - og dermed udvikling af ny løn.

Ved overenskomstforhandlingerne i foråret var de (amts)kommunale arbejdsgiveres hoved- krav en udbygning af ny løn, herunder en større afsættelse af midler hertil. Heroverfor udtrykte organisationerne stor bekymring overfor den måde, ny løn hidtil var blevet hånd- teret på. Det, der sker nu i Kolding kommune, er virkeliggørelsen af den store bekymring hos de faglige organisationer. 

I det seneste nummer af Danske Kommuner udtrykkes der de bedste intentioner fra Kommunaldirektørernes formand og løndirektøren i KL, der er enige om, at kommunerne skal udmønte de midler, der er afsat til ny løn, og at kommunerne har et ansvar for at skabe tryghed om ny løn. 

 

I denne anledning udtaler Connie Kruckow, formand for KTO 

”KTO frygter, at ny løn er på vej til at dø med Kolding kommune som bannerfører. Jeg synes, arbejdsgiverne har et meget alvorligt troværdighedsproblem, og man kan blive i tvivl, om de faktisk er i stand til at tegne kommuner og amter. Vi efterspørger nu, hvad de amtslige og kommunale arbejdsgivere i ARF og KL har tænkt sig at gøre helt konkret i forhold til Kolding og for at undgå, at andre kommuner og amter gør det samme som Kolding. Vi efterlyser håndfaste initiativer fra deres side, så vi kan se, at de faktisk ønsker at holde liv i ny løn”.

 

 

 

Yderligere oplysninger: 
Formand Connie Kruckow, 33321555, lok. 2421, mobil 21218779, privat 48252162.
Sekretariatschef Signe Friberg Nielsen, 33470611, mobil 40305788, privat 48254988.