Forskningsprojekt om ny løndannelse

28. august 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.05.05-09/6
JH/lsj
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
28. august 2002

Vedr.: Forskningsprojekt om ny løndannelse

Med henblik på at følge implementeringen af de nye lønformer på det (amts)kommunale område blev det i 1998 besluttet, at KTO skulle deltage i et forskningsprojekt om den nye løndannelse.

De (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO iværksatte et forskningsprojekt med titlen ”Ny løndannelse – politik, forhandling og resultat”. Projektet forventes offentliggjort den 3. oktober 2002. Projektet består af 4 rapporter på hver ca. 300 sider.

Rapport 1.
Delprojekt 1 har overskriften: ”Politik, strategi og ledelse”. Her undersøges de organisatoriske og strategiske udgangspunkter for (amts)kommunernes lønpolitik(ker) og de lokale fagforeningers lønstrategier i relation til den lokale løndannelse. Herudover sættes der særligt fokus på temaet: Løn og ledelse.

Rapport 2.
Delprojekt har overskriften: ”Det lokale forhandlingssystem”. Her undersøges udviklingen af lokale forhandlingsrelationer, forhandlingsproces og roller i relation til den lokale løndannelse. Herudover sættes særligt fokus på temaet: TR-roller og vilkår.

Rapport 3.
Delprojekt 3 har overskriften: ”Lønfastsættelse og resultat”. Her undersøges økonomi, lønaftaler. Lønudvikling og lønstruktur, samt effekter af den lokale løndannelse. Herudover sættes særligt fokus på temaet: Løn og motivation.

Rapport 4.
Rapport 4 er en tværgående hovedrapport.

Dorthe Pedersen, Handelshøjskolen står for delprojekt 1 samt koordineringen af de 3 delprojekter. FAOS, bl.a ved Jørgen Steen Madsen står for delprojekt 2. CARMA, bl.a. ved Flemming Ibsen står for delprojekt 3.

Projektet har haft en undersøgelsesperiode på 3 år fra august 1998 til august 2001, hvorefter rapporterne er udarbejdet.

I forbindelse med projektet er der nedsat en styregruppe, der består af Lene Møller, KL, Tine Holst, Amtsrådsforeningen, Jan Tønners, Københavns Kommune, Josephine Fock, FTF-K, Peter Asboe, DKK, Jørgen Holst, KTO samt Dorthe Pedersen, Handelshøjskolen.

Udgangspunktet for undersøgelsen har været 8 udvalgte (amts)kommuner. Inden for disse blev udvalgt et antal forvaltnings- og institutionsområder, som genstand for en dybdeborende analyse, der indbefattede den enkelte (amts)kommunale arbejdsplads. Som supplement til de case-baserede undersøgelser blev der gennemført en survey blandt et repræsentativt udsnit af (amts)kommunalt ansatte.

Rapporterne trykkes af forlaget Kommuneinformation.

Til hver medlemsorganisation udsendes 1 eksemplar af hver af de 4 rapporter. Herudover udsendes et antal fri-eksemplarer, jf. vedlagte . bilag 1

Såfremt organisationerne ønsker yderligere eksemplarer kan de bestilles ved indsendelse af vedlagte . Der gøres opmærksom på, at der er tale om ca. priser, idet rapporternes præcise omfang ikke er fastlagt. Bilag 2 skal returneres senest den 10. september 2002 til KTO, som herefter videresender bestillingerne til Kommuneinformation. bestillingskupon (bilag 2)

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Jørgen Holst