Generelle ansættelsesvilkår

23. september 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.10.09-01
heb
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
23. september 2002

Vedr.: Generelle ansættelsesvilkår

Hoslagt fremsendes til orientering , efter at dette er underskrevet af de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO.Protokollat om generelle ansættelsesvilkår

Som det fremgår indledningsvis af protokollatet, er der alene i dette indeholdt en oplistning af de generelle aftaler, der i altovervejende grad er ens for alle personalegrupper i kommuner og amter, fx Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve), Aftale om ferie for personale ansat i kommuner og amter og Aftale om fravær af familiemæssige årsager.

Som det også fremgår af protokollatets indledning, stifter det ikke i sig selv rettigheder eller fortolkningsbidrag i forhold til de oplistede aftaler, idet retsgrundlaget skal findes i disse og i overenskomsterne. De generelle aftaler er i øvrigt fortsat gældende for de ansatte uanset, om de er omfattet af en overenskomst eller ej.

Det skal i øvrigt bemærkes, at endnu er ikke alle de i protokollatet oplistede aftaler færdigforhandlet/-behandlet, underskrevet af KTO og de (amts)kommunale arbejdsgivere samt udsendt til KTO's medlemsorganisationer.

Dette brev med tilhørende bilag er tilgængeligt på KTO's hjemmeside .

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Henning Bickham