Kobling af løn og kvalitetsmål

7. oktober 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

 

J.nr.: 5.05.05-09/5
VP
Direkte tlf.nr.: 3347 0626
7. oktober 2002

Vedr.: Kobling af løn og kvalitetsmål

 

KTO har sammen med de 4 (amts)kommunale arbejdsgiverparter gennemført et overenskomstprojekt om kobling af løn og kvalitetsmål.

Baggrund for projektet

Baggrunden for projektet var, at den ny løndannelse, der blev indført med KTO-aftalen 1997, bl.a. baserer sig på en klarere sammenhæng mellem løn- og personalepolitikken end tidligere, herunder at den ny løndannelse skal understøtte udvikling og kvalitet i det arbejde der udføres og den enkelte ansattes engagement og kvalitet i arbejdslivet.

Med overgangen til ny løndannelse har der derfor været - og er fortsat - et behov for at udvikle og afprøve redskaber, der kan koble lønelementer med de kvalitetsmål, der er opstillet i forbindelse med opgavevaretagelsen.

Formidling af resultaterne

Resultatet af projektarbejdet består af en rapport, som primært er målrettet de centrale parter og styregruppen for overenskomstprojekter, men som også gerne skulle kunne læses af de lokale parter, der har interesse for hele eller udvalgte dele af projektet. Et eksemplar af rapporten er vedlagt til hver medlemsorganisation.

På baggrund af rapporten er der udarbejdet en kort og lettilgængelig pjece, som kan give de lokale parter nogle stikord til, hvad der bl.a. kan overvejes og diskuteres, såfremt man ønsker at arbejde med kobling mellem den lokale løndannelse og kvalitetsmål. Der er vedlagt et antal frieksemplarer til hver af medlemsorganisationerne efter fordelingsnøglen, vedlagt som bilag 1.

Endelig vil såvel rapporten som pjecen kunne downloades via KTO’s hjemmeside, www.kto.dk samt via parternes personalepolitiske hjemmeside, www.personaleweb.dk.

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Vibeke Pedersen