Rammeaftale om seniorpolitik

7. oktober 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.02.24-02
heb
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
7. oktober 2002

Vedr.: Rammeaftale om seniorpolitik

Hoslagt fremsendes til medlemsorganisationernes orientering , efter at den er underskrevet af de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO.Rammeaftale om seniorpolitik

I forhold til den gamle rammeaftale er den nye forenklet og ændret på en række punkter. Blandt andet har alle der ansættes i en seniorstilling efter rammeaftalen, der eventuelt indebærer lønnedgang, nu ret til at bibeholde tjenestemandspension/overenskomstmæssigt pensionsbidrag efter den hidtidige løn.

I øvrigt er mulighederne vedrørende seniorordninger og fratrædelsesordninger blevet ens for de ansatte uanset titel, og uanset om der er tale om tjenestemænd eller overenskomstansatte. For medarbejdere, der overgår til en seniorstilling, er der fortsat mulighed for at aftale hel eller delvis kompensation for en eventuel lønnedgang. Som noget nyt er der endvidere mulighed for at aftale en fastholdelsesbonus i forhold til medarbejdere, der først fratræder når de er 62 år eller mere.

Det skal bemærkes, at de i rammeaftalen og bemærkningerne til visse bestemmelser omtalte bilag endnu ikke er udarbejdet af de (amts)kommunale arbejdsgivere. Disse bilag vil derfor først blive udsendt til medlemsorganisationerne på et senere tidspunkt. De manglende bilag har i øvrigt den konsekvens, at udsendelsen af den af KTO kommenterede udgave af rammeaftalen er blevet forsinket.

Nærværende brev med bilag er tilgængeligt på KTO's hjemmeside .

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Henning Bickham