Rammeaftale om åremålsansættelse på Amtsrådsforeningens område

15. november 2002
Organisationsudsendelse 

 

 

Til
KTO´s medlemsorganisationer

J.nr.: 5.02.14-02
LA
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
15. november 2002

Vedr.: Rammeaftale om åremålsansættelse på Amtsrådsforeningens område

 

Hermed fremsendes kopi af underskreven .rammeaftale af 8. november 2002 om åremålsansættelse på Amtsrådsforeningens område

Aftalen har virkning fra den 1. april 2002, medmindre andet fremgår af aftalens enkelte bestemmelser, og aftalen afløser den tidligere rammeaftale af 31. januar 2000 om åremålsansættelse på Amtsrådsforeningens område.

Den underskrevne aftale er identisk med bilag 4.1.B i KTO-forliget, idet der dog er indsat en ny bemærkning om nettoficering i § 8, stk. 5 (supplerende pension for åremålsansatte tjenestemænd).

De væsentligste ændringer i aftalen er:

  • Minimumskravet for forlængelse af en åremålsaftale er nedsat til 6 måneder.

  • Ved indgåelse af åremålsaftalen kan det aftales, at den åremålsansatte har krav på et fratrædelsesbeløb i tilfælde af uansøgt afsked på grund af sygdom.

  • Den supplerende pensionsordning pr. 1. april 2002 beregnes med en procent af åremålstillægget svarende til pensionsprocenten for den parallelle overenskomstgruppe, dog mindst 15 % (15,79 % nettoficeret) af åremålstillægget.

  • Særskilte bemærkninger/bestemmelser om rammeaftalens anvendelse på åremålsansatte tjenestemænd i folkeskolen (den lukkede gruppe).

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Lone Ahm