Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse - de (amts)kommunale arbejdsgiverparters administrationsgrundlag

13. december 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.10.09-4
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
13. december 2002

Vedr.: Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse - de (amts)kommunale arbejdsgiverparters administrationsgrundlag

Til orientering vedlægges hermed KL’s administrative information af 12. december 2002, (Info nr. 2121), som indeholder et administrationsgrundlag til rammeaftalen om tidsbegrænset ansættelse. (personaleadministrativ information PI 053.01), som ligeledes vedlægges. Et tilsvarende administrationsgrundlag er udsendt af Amtsrådsforeningen den 10. december 2002

Administrationsgrundlaget indeholder fortolkningsbidrag og konkrete eksempler på en række spørgsmål, som aftalen har givet anledning til, navnlig i relation til timelønnedes overgang til ansættelse som månedslønnet.

Administrationsgrundlaget har været drøftet med KTO. Resultatet af disse drøftelser er, at KTO ikke har bemærkninger til det udsendte administrationsgrundlag.

Det skal dog understreges, at KTO/medlemsorganisationerne ikke hermed har fraskrevet sig adgangen til at anlægge voldgiftssager om fortolkning af rammeaftalen om tidsbegrænset ansættelse/overenskomsten.

For så vidt angår timelønnedes overgang til ansættelse som månedslønnet henvises til eksemplerne i administrationsgrundlaget, hvor der er beskrevet forskellige situationer, hvor der opnås ret til ansættelse som månedslønnet henholdsvis ikke opnås ret til ansættelse som månedslønnet.

For så vidt angår pension, er der i relation til rammeaftalens § 6 enighed om, at både optjeningen af de 52 ugers karens og retten til pension efter 52 uger er uafhængig af, hvorvidt den pågældende har været/er beskæftiget som måneds- eller timelønnet. Det vil fx sige, at en person, der har været ansat som månedslønnet i et barselsvikariat af 11 måneders varighed, og som efterfølgende ansættes som timelønnet (og dermed optjener pension efter rammeaftalens § 6), kan medregne disse 11 måneder i optjening af pensionskarens. Tilsvarende gør sig gældende i den omvendte situation, hvor en timelønnet overgår til ansættelse på månedsløn. Der vil snarest blive udarbejdet en revideret aftale om pension for visse ansatte (opsamlingsordningen) og et nyt fortolkningsbidrag om pension, hvoraf de præcise aftaleformuleringer vil fremgå.

KTO har tidligere udarbejdet udkast til en kommenteret udgave af rammeaftalen. Udsendelse af kommentarerne har imidlertid afventet drøftelsen med de (amts)kommunale arbejdsgiverparter. Udkastet vil blive revideret hurtigst muligt i lyset af disse drøftelser og det udsendte administrationsgrundlag, som vil indgå som bilag i den kommenterede udgave. Den kommenterede udgave forventes herefter udsendt i en kopieret udgave til medlemsorganisationerne i januar 2003.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Helle Basse