Aftale- og overenskomstforhold ved Bornholms Regionskommune - orientering efter drøftelse den 28. januar 2003 på møde mellem løndirektørerne og forhandlingsudvalgets sekretariatsudvalg

30. januar 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 4.10.03-3/1
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
30. januar 2003

Vedr.: Aftale- og overenskomstforhold ved Bornholms Regionskommune - orientering efter drøftelse den 28. januar 2003 på møde mellem løndirektørerne og forhandlingsudvalgets sekretariatsudvalg

 

På et møde den 28. januar 2003 mellem de (amts)kommunale løndirektører og forhandlingsudvalgets sekretariatsudvalg drøftedes aftale- og overenskomstforhold ved Bornholms Regionskommune, jf. i øvrigt brev af 20. december 2002 fra KL og Amtsrådsforeningen til KTO og medlemsorganisationerne samt KTO’s breve af 6. og 13. januar 2003 til medlemsorganisationerne.

KTO tilkendegav på mødet, at det er KTO’s opfattelse af retsstillingen, at Bornholms Regionskommune ikke ensidigt kan frigøre sig fra overenskomsterne m.v. KTO har noteret sig regionskommunens ønske om kun at have en overenskomst for hver enkelt personalegruppe. En sådan løsning forudsætter dog, at der mellem overenskomstparterne opnås enighed herom. KTO har derfor opfordret KL til hurtigst muligt at tage initiativ til, at der gennemføres forhandlinger med de berørte organisationer. KL tilkendegav, at man er indstillet på at indgå i sådanne drøftelser.

KTO skal endvidere opfordre medlemsorganisationerne til hurtigst muligt at rette henvendelse til KL med anmodning om en forhandling, i det omfang man allerede har konstateret eller konstaterer et behov for tilpasningsforhandlinger. 

Medlemsorganisationerne bør i den forbindelse særligt være opmærksomme på, om overenskomsternes dækningsområde er dækkende i relation til det geografiske, det faglige (hvilke typer af arbejde er omfattet) og det personlige gyldighedsområde (fx krav om uddannelse og autorisation). Ligeledes er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle forskelle imellem overenskomsterne og tilhørende protokollater m.v. med henholdsvis KL og Amtsrådsforeningen. KTO er i øvrigt bekendt med, at nogle organisationer allerede har fremsendt en anmodning om forhandling til KL og Amtsrådsforeningen. KL har oplyst, at man overfor disse organisationer vil tage initiativ til en forhandling.

På mødet rejste KTO en række problemstillinger i forhold til det generelle område, fx spørgsmålet om overgangsproblemstillinger med evt. rets- og interessetvister opstået forud for sammenlægningen og i hvilket regi, disse færdigbehandles. Problemstillingen gør sig tilsvarende gældende for det specielle område. Endvidere rejstes spørgsmålet om håndtering af problemstillinger omfattende hele personalet på en arbejdsplads/institution/område, hvor KL har bemyndigelsen i forhold til nogle personalegrupper, mens ARF har bemyndigelsen i forhold til andre.

På mødet kunne der konstateres enighed om et behov for et møde hurtigst muligt mellem KL, Amtsrådsforeningen og KTO med henblik på en videre drøftelse af problemstillingerne, herunder udarbejdelse af et fælles papir.

Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når der foreligger nyt fra denne drøftelse.

KTO har meddelt, at man opretholder forbeholdet for den af KL og Amtsrådsforeningen valgte fremgangsmåde, indtil der er fundet tilfredsstillende løsninger på både det generelle og specielle område.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Helle Basse på tlf. 33 47 06 25.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Helle Basse