KTO's høringssvar på udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse med flere love (Forbedring af muligheder for indsigt i den kommunale administration, tilsynsreform m.v.)

21. februar 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 4.10.03-2
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
21. februar 2003

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse med flere love (Forbedring af muligheder for indsigt i den kommunale administration, tilsynsreform m.v.)

 

KTO har fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet modtaget til et udkast til forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse med flere love (Forbedring af muligheder for indsigt i den kommunale administration, tilsynsreform m.v.). vedlagte anmodning om eventuelle bemærkninger

KTO har svaret, at man ikke har bemærkninger til udkastet. 

Lovforslaget relaterer sig hovedsageligt til anbefalinger i 2 betænkninger henholdsvis betænkning nr. 1425 fra december 2002 om indsigt i den kommunale administration for kommunalbestyrelsen, revisionen, kommunaltilsynet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der er udarbejdet af "Jens Peter Christensen-ekspertgruppen" og foranlediget af "Farum-sagen" samt betænkning nr. 1395 fra december 2000 om statens tilsyn med kommunerne, der blev udarbejdet af et nedsat klagereformudvalg. 

KTO har tidligere afgivet høringssvar den 28. februar 2001 i forhold til sidstnævnte betænkning og havde da ingen bemærkninger til betænkningens anbefalinger. Det skal bemærkes, at lovforslaget ikke i det hele følger klagereformudvalgets anbefalinger for så vidt angår organisering af tilsynets 2. instans, idet lovudkastet bibeholder Indenrigs- og Sundhedsministeriet som 2. instans frem for udvalgets anbefaling om nedsættelse af et uafhængigt tilsynsnævn. 

Samlet angår lovudkastet 

  • øget adgang til indsigt i den kommunale administration for det enkelte kommunalbestyrelsesmedlem og for kommunaltilsynet
  • reform af det kommunale tilsyns organisering og opgaveområde og endelig
  • forenkling af visse procedurer i forbindelse med kommunernes udarbejdelse og ændring af styrelsesvedtægter mm. 

Udkastet er meget omfangsrigt (195 sider) og vedlægges derfor ikke denne udsendelse. Udkastet kan i stedet findes på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside www.im.dk.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Helle Basse