Brev til finansministeren om økonomiforhandlingerne med KL og Amtsrådsforeningen for 2004

10. juni 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 9.01-02
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
10. juni 2003

 

Vedr.: Brev til finansministeren om økonomiforhandlingerne med KL og Amtsrådsforeningen for 2004

 

KTO's formandskab har i vedlagte rettet henvendelse til finansministeren vedrørende de igangværende økonomiforhandlinger. brev af 4. juni 2003

I brevet lægger formandskabet bl.a. vægt på, at økonomiforhandlingerne efterlader et økonomisk rum for konstruktive forhandlinger mellem parterne. Et øget budgetpres i kommuner og amter kan ikke alene løses ved at skrue tempoet op. Ligeledes lægger formandskabet vægt på, at økonomiforhandlingerne ikke giver kommuner og amter et så snævert økonomisk råderum, at reelle lønforhandlinger om ny løn i realiteten bliver umuliggjort.

Formandskabet udtaler bl.a.:

  • Realiteten er, at byråd, amtsråd og de ansatte i amter og kommuner gennem de sidste mange år har været under konstant budgetpres. Tempoet er skruet op og op.
  • Regeringen, såvel som byråd og amtsråd, må erkende, at reelle lønforhandlinger ikke kan forenes med en så stram styring af den kommunale økonomi.
  • I de kommende overenskomstforhandlinger vil vi på ingen måde acceptere sådanne stramme budgetkrav, regeringen måtte blive enige med kommuner og amter om.
  • I denne sag har vi interesserne fælles med amter og kommuner i, at der tilvejebringes ordentlige økonomiske vilkår for den amtslige og kommunale virksomhed.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Henrik Würtzenfeld