Definition af en tidsbegrænset ansættelse - KTO's bemærkninger til KL's administrative information nr. 2084 af 8. oktober 2003 om "Ændring af funktionærloven pr. 1. juni 2003 og betydningen heraf for ansættelse af tidsbegrænset ansættelse"

21. november 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.10.09-4
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625

21. november 2003

 

Vedr.: Definition af en tidsbegrænset ansættelse - KTO's bemærkninger til KL's administrative information nr. 2084 af 8. oktober 2003 om "Ændring af funktionærloven pr. 1. juni 2003 og betydningen heraf for ansættelse af tidsbegrænset ansættelse"

 

Vedlagt fremsendes til orientering . Brevet indeholder KTO's bemærkninger til en af KL udsendt administrativ information nr. 2084 om ændring af funktionærloven pr. 1. juni 2003 og betydningen heraf for ansættelse af tidsbegrænset ansættelse. Informationsskrivelsen kan hentes på KL's hjemmeside www.kl.dk.kopi af KTO's brev af d.d. til KL

KTO har tidligere afgivet nogle foreløbige generelle bemærkninger til KL's udkast til informationsskrivelsen. Efter drøftelse i KTO-BS er det besluttet at fremsende yderligere bemærkninger. De yderligere bemærkninger skal ses på baggrund af den definition af tidsbegrænset ansættelse, som via direktivet om tidsbegrænset ansættelse nu er imple-menteret i rammeaftalen om tidsbegrænset ansættelse samt lov om tidsbegrænset ansættelse og funktionærloven. Særligt KL's bemærkninger vedrørende tidsbegrænset ansættelse, der er knyttet an til en bestemt begivenheds indtræden, giver KTO anledning til bemærkninger.

Det er KTO's opfattelse, at KL's bemærkninger om begivenhedsbegrænset ansættelse kunne tages som udtryk for, at KL har til hensigt at udvide anvendelsesområdet for tids-begrænset ansættelse. En udvidelse, der ifølge KL har til formål at modvirke konsekven-sen af, at grænsen for midlertidig ansættelse i funktionærlovens § 2, stk. 4, er ændret fra 3 måneder til 1 måned.

Efter KTO's opfattelse må det fortsat, som hidtil antaget i teori og praksis, være en forudsætning for anvendelsen af tidsbegrænset ansættelse, at den pågældende har mulig-hed for at vurdere, hvornår fratrædelse skal finde sted og i god tid kan indrette sig på denne situation. Har den ansatte ikke denne mulighed, er det KTO's opfattelse, at ansæt-telsens ophør skal varsles i henhold til funktionærloven/overenskomsten.

Der refereres i KTO's brev til Ole Hasselbalch's bog "Tidsbegrænset ansættelse." Der vedlægges kopi af de sider, der citeres fra bogen. [se bogen, side 50 - 51]

KTO har p.t. ikke kendskab til konkrete sager om problemstillingen.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Helle Basse på tlf. 3347 0625.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Helle Basse