Pension (opsamlingsordningen)

26. maj 2004
Organisationsudsendelse 

 
 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.03.04-01
heb
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
26. maj 2004

Vedr.: Pension (opsamlingsordningen)

Hoslagt fremsendes til orientering . Aftale om Pensionsordning for visse ansatte i kommuner og amter (opsamlingsordningen)

Aftalen regulerer de pensionsmæssige for de ansatte, der ikke er omfattet af pensionsordninger aftalt mellem de enkelte forbund og arbejdsgiverparterne for kommuner og amter.

Aftalen indeholder de ved OK-02 aftalte forbedringer vedrørende blandt andet forhøjelse af pensionsbidraget i den såkaldte minipensionsordning, jf. § 3, stk. 2, og nyetablering af pensionsordning for tidsbegrænsede ansatte, jf. kapitel 3. I forhold til sidstnævnte skal opmærksomheden henledes på, at optjent pensionskarens som tidsbegrænset ansat, jf. § 6, indgår i opfyldelsen af pensionskarens til en fuldt udbygget pensionsordning.

KTO skal pege på, at de i aftalens kapitel 3 beskrevne forhold også kan have en fortolkningsmæssig betydning for overenskomstområder, hvor der er aftalt noget tilsvarende.

Det mellem arbejdsgiverne for kommuner og amter samt KTO aftalte fortolknings-bidrag vedrørende de siden 1989 opbyggede pensionsordninger vil blive udsendt efterfølgende.

Med venlig hilsen

Jørgen Holst
Henning Bickham