Retstvistaftale pr. 1. april 2002

6. september 2004
Organisationsudsendelse    

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.01.01-2
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
6. september 2004

 

Vedr.: Retstvistaftale pr. 1. april 2002

Vedlagt fremsendes til orientering kopi af underskreven (retstvistaftalen).Aftale vedrørende behandling af retstvister om aftaler indgået mellem de kommunale arbejdsgiverparter og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Aftalen trådte i kraft 1. april 2002. I aftalen er indarbejdet de ændringer/præciseringer, som fremgår af KTO-forliget 2002, bilag 10, pkt. 1. Disse indebærer, at:

  • Der inden 14-dage fra modtagelsen af en begæring om mæglingsmøde skal tages initiativ til fastlæggelse af et tidspunkt for mæglingsmødet (aftalens kapitel II, pkt. 3)
  • Når et klageskrift er modtaget, indgår parterne snarest muligt aftale om frister for udveksling af yderligere processkrifter samt, når svarskriftet er afleveret, et tidspunkt for voldgiftssagens forventede berammelse (aftalens kapitel IV, pkt. 5)
  • Det er præciseret, at i de situationer, hvor voldgiftsrettens kompetence er udvidet i henhold til § 9, stk. 3, i lov om arbejdsretten, kan voldgiftsretten idømme bod (aftalens kapitel IV, afsnit 5).

Det fremgår endvidere af KTO-forliget 2002 (bilag 10, pkt. 2), at parterne i relation til retstvistaftalen var enige om at overveje en række forhold, blandt andet spørgsmålet om retstvistaftalens anvendelse på KTO-rammeaftalerne og lokale aftaler indgået i henhold til rammeaftalerne.

I den forbindelse kan det oplyses, at KTO ved underskrivning af aftalen har meddelt de (amts)kommunale arbejdsgivere, at man har vurderet, at der ikke i indeværende overenskomstperiode er grundlag for igangsætning af overvejelserne i henhold til pkt. 2 i bilag 10. KTO har samtidig taget forbehold for at tage initiativ til en drøftelse efter OK-05, da det er vurderingen, at problemstillingen fortsat er aktuel.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse