Sag for paritetisk nævn - aflønning af 3 skoleledere i Esbjerg Kommune

17. december 2004
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.02.25-05/3
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
17. december 2004

Vedr.: Sag for paritetisk nævn - aflønning af 3 skoleledere i Esbjerg Kommune

Den 1. december 2004 afholdtes niveau 4 forhandling i paritetisk nævn efter § 17, stk. 4 i aftalen om ny løndannelse vedrørende sag om kvalifikationsløn til 3 skoleledere i Esbjerg Kommune.

Ved niveau 3 forhandlingen mellem LC og KL den 23. august 2004 kunne parterne ikke opnå enighed. LC indbragte herefter sagen for paritetisk nævn.

Tvisten vedrører:

Esbjerg kommune har tilbudt 3 skoleledere et engangstillæg på hver 10.000 kr. i kvalifikationsløn for gennemførte uddannelsesforløb. Konkret er der tale om, at de 2 af skolelederne har gennemført den Pædagogiske Diplomuddannelse, mens den tredje skoleleder har opnået "Universitetsdiplom i Offentlig Ledelse".

Esbjerg Kommune anfører, at baggrunden for at der alene tilbydes éngangstillæg er:

  • At der er aftalt et éngangstillæg af samme størrelse til leder/chefer med andre personaleorganisationer, der har gennemført lignende uddannelse.
  • At skolelederne - givet deres lønniveau - må kunne forventes at gennemføre disse uddannelsesforløb uden, at der skal ydes et fast kvalifikationslønstillæg.

Danmarks Lærerforening har heroverfor forslået, at éngangsbeløbet ændres til et fast varigt kvalifikationslønstillæg. Danmarks Lærerforening anfører, at uddannelse bl.a. er nævnt som et objektivt kriterium for kvalifikationsløn i aftalen om ny løndannelse, og at de opnåede kvalifikationer anvendes i de pågældendes daglige arbejde.

Ved niveau 4 forhandlingen den 1. december 2004 kunne enighed ikke opnås, jf. .vedlagte protokol

Under forhandlingerne i paritetisk nævn konstaterede parterne, at sagen ikke vedrører acontoløn eller centralt aftalte tillæg uden beløbsgrænse. Nævnet kan derfor ikke indkalde en opmand med henblik på en endelig afgørelse i sagen, jf. § 17, stk. 4 i aftale om ny løndannelse.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Würtzenfeld