Tjenestemænds vilkår i forbindelse med strukturreformen

22. februar 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 9.02.02-1/9.02.02-2
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625

22. februar 2005

 

Vedr.: Tjenestemænds vilkår i forbindelse med strukturreformen

 

Til orientering vedlægges om tjenestemænds vilkår i forbindelse med strukturreformen. I brevet anmoder KTO om hurtigst muligt at få Personalestyrelsens bemærkninger til om tjenestemænds vilkår i forbindelse med strukturreformen. kopi af KTO’s brev af 17. februar 2005 til Personalestyrelsen vedlagte notat udarbejdet af professor dr.jur. Jens Kristiansen

I KTO’s høringssvar på lovgivningen om kommunalreformen har KTO foreslået, at det blev præciseret, at tjenestemændene ved overgang til en ny arbejdsgiver sikres bevarelse af de hidtidige ansættelsesvilkår som en individuel rettighed, indtil aftalen opsiges eller andet aftales. 

KTO’s forslag skal blandt andet ses på baggrund af en vurdering af, at den foreslåede model for tjenestemænds overgang til en ny arbejdsgiver ikke synes at være i overensstemmelse med virksomhedsoverdragelsesdirektivet/loven. 

Det er KTO’s opfattelse, at Jens Kristiansens notat giver grundlag for at følge op på KTO’s høringssvar ved en fornyet henvendelse til Personalestyrelsen om den foreslåede model for tjenestemændene. Det fremgår således blandt andet af notatets konklusion:

”Virksomhedsoverdragelsesdirektivet hviler på et princip om, at erhverver indtræder i samtlige pligter og rettigheder, som bestod mellem overdrageren og den ansatte på overtagelsestidspunktet. Den foreslåede model for tjenestemandsansatte honorerer ikke dette krav, da den forudsætter, at de overdragne tjenestemænd overgår til ansættelsesmyndighedens retsgrundlag. Sammenfattende er det således tvivlsomt, om den foreslåede model for tjenestemænds arbejdsgiverskifte er i overensstemmelse med virksomhedsoverdragelsesdirektivet. Det er sikkert, at modellen ikke honorerer direktivets almene krav, men der knytter sig en vis usikkerhed til, om tjenestemænd kan anses for lønmodtagere i direktivets forstand.” 

Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når der foreligger nyt.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Helle Basse