Kommunalreformen - statens tilrettelæggelse af delingsforhandlinger i henhold til procedureloven

22. september 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 9.02
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
22. september 2005

Vedr.: Kommunalreformen - statens tilrettelæggelse af delingsforhandlinger i henhold til procedureloven

Personalestyrelsen har i vedlagte orienteret KTO om, at finansministeren den 8. september 2005 har udsendt et brev med information om statens tilrettelæggelse af delingsforhandlinger i henhold til procedureloven. Finansministerens brev er sendt til samtlige amtsråd, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab. Brevet videresendes derfor til medlemsorganisationernes orientering.brev af 19. september 2005

Det fremgår blandt andet af brevet, at finansministeren har udpeget 5 statslige repræsentanter, som på statens vegne skal forhandle med de afgivende myndigheder. De statslige repræsentanter er en samlet delegation, men har som udgangspunkt valgt en geografisk fordeling imellem sig i forhold til de 5 kommende regioner.

Det fremgår videre af brevet, at

”Det er målet, at alle medarbejdere der overflyttes til statslige institutioner/selvejende institutioner i staten bliver tilbudt gode, udviklende arbejdspladser. Udgangspunktet er, at medarbejderne flytter med opgaven, men der vil i forbindelse med den konkrete placering af den enkelte ansatte, som overflyttes til staten, i videst muligt omfang blive taget hensyn til den ansattes ønsker – både med hensyn til opgaver og arbejdssted.

Der vil fra statens side blive lagt vægt på fuld og ligeværdig integration af medarbejderne på de nye statslige arbejdspladser.”

Førstnævnte afsnit svarer til Personalestyrelsens tidligere tilkendegivelser i høringsnotaterne afgivet til lovgivningen om kommunalreformen, mens sidstnævnte afsnit ifølge sekretariatets oplysninger ikke er set tidligere.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst/

Helle Basse