Foreløbig tidsplan for planlægning og tilrettelæggelse af OK-08

25. oktober 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sag nr. 44.8
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
25. oktober 2005

Vedr.: Foreløbig tidsplan for planlægning og tilrettelæggelse af OK-08

I brev af 5. september 2005 udsendte KTO til medlemsorganisationerne KTO’s bestyrelses evaluering af OK-05.

Af evalueringen fremgår bl.a., at det er bestyrelsens vurdering, at den såkaldte omvendte forhandlingsmodel var en succes ved OK-05. Af brevet fremgår, at evalueringen vil indgå i bl.a. KTO’s forhandlingsudvalgs og KTO’s bestyrelses videre overvejelser og drøftelser om planlægningen og tilrettelæggelsen af OK-08.

KTO’s forhandlingsudvalg har i lyset heraf drøftet den fremadrettede indsats i relation til OK-08, herunder en foreløbig tidsplan for den videre planlægning og tilrettelæggelse.

Det er forhandlingsudvalgets vurdering, at den omvendte model ved OK-05 bør udvikles til OK-08.

En afklaring af forhandlingsmodellen ved OK-08 forventes at ske i en vekselvirkning mellem drøftelser i medlemsorganisationerne, i KTO’s forhandlingsudvalg og bestyrelse samt på den forhandlingskonference, der afholdes den 9. marts 2006, jf. nedenfor.

Af bestyrelsens evaluering fremgår bl.a., at ”At det bør være en forudsætning, at såfremt den nye forhandlingsmodel for OK-05 vil blive videreført ved den efterfølgende overenskomstfornyelse, skal der tages initiativ til vedtægtsændringer således, at der ikke fremover hersker tvivl om, at der i KTO er vedtægtsmæssige muligheder for at beslutte, at organisationer, der ikke tilslutter sig en forhandlingsaftale, herunder konfliktforpligtelsen, selv må føre sine egne forhandlinger”.

KTO’s forhandlingsudvalg har i lyset heraf besluttet, at vedtægtsmæssige ændringer som konsekvens af den omvendte model, skal fremlægges på repræsentantskabsmødet i december 2006.

Desuden har KTO’s forhandlingsudvalg, som led i den fremadrettede proces besluttet, at afholde 2 forhandlingskonferencer – den første den 9. marts 2006 og den anden i foråret 2007. På konferencen den 9. marts 2005 vil fokus først og fremmest være rettet mod udformningen af den omvendte model for OK-08. På konferencen i 2007 vil fokus først og fremmest være rettet mod konkrete forhandlingstemaer.

På den baggrund har KTO’s forhandlingsudvalg udarbejdet vedlagte foreløbige .tidsplan

Forhandlingsudvalget har valgt at udsende den foreløbige tidsplan til medlemsorganisationerne med henblik på, at denne kan indgå i organisationernes videre tilrettelæggelse og drøftelser af OK-08. Det bemærkes, at der er tale om en foreløbig tidsplan, som naturligvis vil skulle justeres og tilpasses i forhold til de kommende drøftelser og overvejelser, herunder også i forhold til arbejdsgivernes holdninger til OK-08 og den fremtidige forhandlingsstruktur.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst\

Henrik Würtzenfeld