Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (Ansættelsesbreve)

22. november 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 223.2
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
22. november 2005

Vedr.: Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

 

Vedlagt fremsendes revideret udgave af . Aftalen er tilrettet som følge af de ændringer, som blev aftalt ved OK-05 og herudover er bemærkningerne til de enkelte bestemmelser nu angivet i forlængelse af disse. aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Ved OK-05 blev aftalt 3 ændringer i aftalen.

Dels er udstationerede ansatte, jf. aftalens § 3, ikke omfattet af påkravsreglerne. Det betyder, at der vil være tale om en krænkelse af aftalen, såfremt arbejdstageren ikke forinden afrejsen har modtaget oplysninger om betydning for udstationeringen som angivet i aftalens § 3.

Herudover er det aftalt, at sager om brud på påkravsbestemmelsen i aftalens § 5, stk. 3, ikke længere behandles i henhold til KTO retstvistaftalen, men derimod i henhold til den mellem arbejdsgiveren og personaleorganisationen indgåede hovedaftale eller, hvis der ikke er indgået en hovedaftale, efter den pågældende overenskomsts bestemmelse om fortolkning henholdsvis brud. Øvrige tvister om aftalen behandles fortsat i henhold til KTO retstvistaftalen.

Og endelig er der til aftalens § 5 tilføjet et nyt stk. 4, hvorefter tilkendelse af evt. godtgørelse sker på grundlag af § 5 i ”godtgørelsesbekendtgørelsen”, bekendtgørelse 2004-09-16 nr. 941 om Arbejdsmarkedets Ankenævn mv. Tilkendelse af eventuel godtgørelse i henhold til godtgørelsesbekendtgørelsen finder anvendelse på sager, hvor det påståede brud på aftalen har fundet sted den 1. april 2005 eller senere.

Det skal for en god ordens skyld bemærkes, at om skriftlig underretning om decentrale ændringer af lønforholdene efter overgangen til ny løndannelse, fortsat er gældende. protokollatet til aftalen af 4. november 1998

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henrik Højrup Hansen