KTO's Paritetiske Nævn

23. januar 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 327.3
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
23. januar 2006

Vedr.: KTO's Paritetiske Nævn

 

Mellem KTO og de (amts)kommunale arbejdsgivere har der været drøftet en snitflade i forhold til, at organisationerne eller de (amts)kommunale arbejdsgiverparter kan begære en sag behandlet i det Paritetiske Nævn i henhold til KTO's aftale om ny løndannelse.

Bestemmelserne i § 16 i aftalen om ny løndannelse indebærer, at der kan gå meget lang tid mellem afholdelse af niveau-1 forhandling til afholdelse af niveau-3 forhandling, hvorefter en af parterne senest 6 uger efter afslutningen heraf kan begære sagen behandlet i det Paritetiske Nævn.

I lyset af organisationernes aftaler om lokal løndannelse er der mellem de (amts)kommunale arbejdsgivere og KTO aftalt følgende model for afslutning af behandling af sager i det Paritetiske Nævn nedsat i henhold til aftalen om ny løndannelse:

  • Sager rejst i niveau-1 før 1. april 2005 kan videreføres i KTO's Paritetiske Nævn.
  • Den 31. marts 2006 sættes som slutdato for KTO's Paritetiske Nævn.
  • Herefter behandles alle nye sager i de nye paritetiske nævn, som nedsættes i henhold til organisationernes nye aftaler om lokal løndannelse.

Med modellen vil sager rejst i niveau-1 før 1. april 2005, og som ikke er rejst overfor KTO inden slutdatoen kunne videreføres i henhold til de nye organisationsaftaler om lokal løndannelse.

Af forretningsordenens § 5, stk. 2 til det Paritetiske Nævn nedsat i henhold til aftalen om ny løndannelse fremgår, at parterne fra niveau-3 forhandlingen skal have mindst 4 uger til at udarbejde de skriftlige redegørelser til brug for behandlingen af sagen i det Paritetiske Nævn, og at de skriftlige redegørelser skal fremsendes til Nævnsmedlemmerne mv. senest 2 uger før mødet i Nævnet. Konkret betyder dette, at organisationen eller arbejdsgiverparten skal have fremsat en begæring om behandling af sagen i Nævnet senest 6 uger før mødeafholdelsen i Nævnet, som søges fastlagt i slutningen af marts.

Såfremt en af KTO's medlemsorganisationer ønsker at rejse en sag for KTO's Paritetiske Nævn, skal organisationen derfor anmode herom i henhold til forretningsordenen for det Paritetiske Nævn senest den 1. februar 2006.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henrik Würtzenfeld