Implementering af den europæiske aftale om telearbejde

8. februar 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 113.10
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
8. februar 2006

Vedr.: Implementering af den europæiske aftale om telearbejde

 

. Med protokollatet er rammeaftale om telearbejde af 16. juli 2002 indgået mellem de europæiske arbejdsmarkedsparter (CEEP, UNICE og EFS) implementeret.Vedlagt protokollat til rammeaftale om tele- og hjemmearbejde

(vejledende oversættelse af DA og LO).Den europæiske rammeaftale om telearbejde vedlægges

I henhold til EU traktaten samt rammeaftalen skal den europæiske rammeaftale gennemføres af medlemmerne af UNICE/UEAPME, CEEP og EFS (og kontaktudvalget for EUROCADRES/CEC) i overensstemmelse med de procedure og den praksis arbejdsmarkedets parter i medlemsstaterne normalt anvender.

Der har i september/oktober 2004 været ført drøftelser om implementering af den europæiske aftale. I lyset af implementeringsfristen blev forhandlingerne om implementering af den europæiske aftale genoptaget i sommeren 2005.

Med protokollatet er der nu opnået enighed om implementering af den europæiske rammeaftale. Der er endvidere enighed om, at den nuværende vejlednings beskrivelse af lovgivningsmæssige forhold vedrørende tele- og hjemmearbejde søges ajourført i overenskomstperioden i henhold til aktuel lovgivning.

Med protokollatet følger, at rammeaftalen om tele- og hjemmearbejde fortsat forudsættes udfyldt af en lokal aftale om telehjemmearbejde mellem (amts)kommunen og den (lokale)forhandlingsberettigede organisation, og at tele- og hjemmearbejde fortsat kun kan finde sted i en del af den aftalte arbejdstid.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henrik Würtzenfeld