Ansøgning om uhævede feriepenge efter ferieårets udløb mv.

3. maj 2006

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 545.2
HEB
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
3. maj 2006

Vedr.: Ansøgning om uhævede feriepenge efter ferieårets udløb mv.


Ved brev af 26. maj 2004 udsendte KTO til medlemsorganisationerne Protokollat om ændring af den kommunale/amtskommunale ferieaftale. Ændringerne gik hovedsagelig ud på, at der var kommet flere muligheder for at få udbetalt forældede feriepenge, jf. i øvrigt også KTO's brev til medlemsorganisationerne af 10. februar 2004 om tilsvarende ændringer i ferieloven.

Opmærksomheden skal henledes på, at Arbejdsdirektoratet har lavet vedlagte nye blanket om ansøgning af uhævede feriepenge til brug for optjeningsåret 2004 (ferieåret 2005/2006). Blanketten kan kun bruges, hvis
• de resterende feriepenge er mindre end 3.000 kr. efter fradrag for skat mv., og vedrører ferie, som er holdt i et ansættelsesforhold i ferieåret, eller
• de uhævede feriepenge stammer fra den 5. ferieuge, det vil sige optjent ferie udover 9½ måneds beskæftigelse, eller
• de uhævede feriepenge stammer fra et ansættelsesforhold, der er ophørt senest den 30. april 2006.Lønmodtageren kan kun søge om udbetaling efter disse regler ved at udfylde denne blanket. Blanketten kan i øvrigt også hentes på Arbejdsdirektoratets hjemmeside www.adir.dk.

Nærmere om betingelserne for udbetaling efter omhandlede regler kan dels læses af ovennævnte protokollat til ferieaftalen, dels i Arbejdsdirektoratets vejledning til blanketten.

Det skal bemærkes, at ovennævnte ikke drejer sig om eventuel udbetaling af den "6. ferieuge", idet disse forhold er beskrevet i ferieaftalens § 6 og § 10, stk. 6.


Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henning Bickham