Mere informative lønspecifikationer - elektroniske lønspecifikationer

12. september 2006

Organisationsudsendelse 

 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 34.348
VP
Direkte tlf.nr.: 3347 0626
12. september 2006
 

Vedr.: Mere informative lønspecifikationer - elektroniske lønspecifikationer.
 

Ved overenskomstforhandlingerne i 2005 stillede KTO krav om, at der skulle være "For-pligtende bestemmelser om specifikation af lønsedler, der indarbejdes i de enkelte overenskomster".

På det politiske forhandlingsmøde den 7. januar 2005 blev der indgået et delforlig bl.a. om dette krav. Delforliget, der indgik i det samlede KTO-forlig af 19. februar 2005, havde form af et kommissorium for en fælles arbejdsgruppe, der skulle gennemføre et fælles udvalgsarbejde om at tilvejebringe mere informative lønsedler (KTO-forliget OK-05, pkt. 7.2.2.)

Udvalget, der blev etableret i løbet af efteråret 2005, har nu færdiggjort en rapport som indgår i de videre drøftelser mellem de centrale parter. Nedenfor er der i bilag 1 refereret nogle centrale dele fra rapporten.

Særligt skal det nævnes, at det bl.a. fremgår af kommissoriet: "I udvalgsarbejdet skal endvidere indgå overvejelser om mulighederne for og hensigtsmæssigheden af elektroniske lønsedler". I forlængelse heraf er KL, Amtsrådsforeningen, KTO og Sundhedskartellet gået sammen og har udarbejdet et vejlednings- og inspirationsmateriale, som kan medvirke til, at en eventuel overgang til elektroniske lønspecifikationer forløber tilfreds-stillende for såvel arbejdsgivere som medarbejdere. Materialet består bl.a. af relevant lovgivnings- og aftalestof, samt nogle gode råd til overvejelse.

Materialet offentliggøres den 13. september 2006 på http://www.personaleweb.dk/e-loen. Endelig er der i forbindelse med offentliggørelsen udsendt en pressemeddelelse til fagblade og lignende. Pressemeddelelsen er vedlagt til orientering som bilag 2.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Vibeke Pedersen