Udkast til bekendtgørelse om Regionernes Lønnings- og Takstnævn

24. november 2006

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 757.14
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
24. november 2006
 

Vedr.: Udkast til bekendtgørelse om Regionernes Lønnings- og Takstnævn
 

KTO har modtaget vedlagte udkast til bekendtgørelse om Regionernes Lønnings- og Takstnævn med henblik på evt. bemærkninger. Fristen for afgivelse af bemærkninger er fastsat til den 8. december 2006.

Oprettelsen af Regionernes Lønnings- og Takstnævn fremgår af § 37 i Regionsloven (lov nr. 537 af 24. juni 2005 om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab). Ifølge loven skal nævnet aftale eller fastsætte bestemmelser om løn- og øvrige ansættelsesforhold for personale i regional tjeneste. Nævnet skal endvidere varetage opgaver i henhold til sundhedslovens § 227 (indgå overenskomster med organisationer af sundhedspersoner m.fl. om vilkår for sundhedsydelser samt afgive udtalelser).

Finansministeren er jf. regionslovens § 37, stk. 7, bemyndiget til at fastsætte nærmere regler for nævnets virksomhed. Udkastet indeholder således nærmere regler for nævnets virksomhed, beskikkelse af medlemmer, valg af formand, sekretariatsbetjening, vederlag til medlemmer m.v.

Et udkast til KTO's høringssvar vil blive behandlet på et møde den 6. december 2006 i KTO's forhandlingsudvalg.

Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når KTO har afgivet et høringssvar.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Helle Basse på tlf. 33 47 06 21.

Med venlig hilsen

Jørgen Holst
Helle Basse