Udkast til høringssvar på udkast til forslag til lov om klagenævn for Ligebehandling

19. januar 2007

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 929.4
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
19. januar 2007
 

Vedr.: Udkast til høringssvar på udkast til forslag til lov om klagenævn for Ligebehandling
 

KTO har fra Beskæftigelsesministeriet modtaget vedlagte udkast til forslag til lov om klagenævn for Ligebehandling i høring. 

Med udkastet til lovforslag etableres ét klagenævn for ligebehandling, som kan behandle klager over forskelsbehandling på grund af køn, race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse.

KTO har på baggrund af forslaget udarbejdet vedlagte udkast til høringssvar.

Det anføres i udkastet til høringssvar, at KTO har ikke bemærkninger til det fremsendte udkast til lovforslag, idet forslaget ikke skønnes at have betydning for ansættelsesvilkårene for de ansatte i kommuner og regioner.

Sekretariatet har herved lagt vægt på, at der med forslaget ikke foretages ændringer i den materielle beskyttelse mod forskelsbehandling mv., samt at sager om brud på kollektive overenskomster, som indeholder tilsvarende pligt til ligebehandling mv., som hidtil som udgangspunkt skal behandles i det fagretlige system, medmindre lønmodtagerens faglige organisation ikke agter at iværksætte fagretlig behandling af sagen.

Såfremt der er bemærkninger til udkastet til høringssvar, bedes disse være sekretariatet i hænde (att.: Henrik Højrup Hansen, e-mail hh@kto.dk eller telefon 33470624) senest fredag den 26. januar 2007, kl. 12.00.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Højrup Hansen