Høringssvar på udkast til forslag til lov om klagenævn for ligebehandling

30. januar 2007

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 929.16
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
30. januar 2007
 

Vedr.: Høringssvar på udkast til forslag til lov om klagenævn for ligebehandling
 

KTO udsendte ved brev af 19. januar 2007 til medlemsorganisationerne Beskæftigelses-ministeriets udkast til forslag til lov om klagenævn for ligebehandling samt KTO's udkast til høringssvar.

Vedlagt fremsendes KTO's endelige høringssvar af g.d. til Beskæftigelsesministeriet. Det endelige høringssvar er væsentligt forskelligt fra det oprindelige udkast til høringssvar.

På baggrund af bemærkningerne til det udkast til høringssvar, som blev udsendt til medlemsorganisationerne den 19. januar 2007, har der forinden afgivelse af endeligt hørings-svar været udarbejdet et revideret udkast til høringssvar, som er tiltrådt af KTO's FS.

I det endelige høringssvar tilkendegives det, at KTO ikke kan anbefale gennemførelsen af det fremsendte udkast til lovforslag. Det endelige høringssvar baserer sig på den skepsis, som LO og DA tilkendegav allerede i forbindelse med oprettelsen af Ligestillingsnævnet.

KTO anfører således i høringssvaret bl.a., at:

"I udgangspunktet er det en sympatisk tanke, at ville lette borgernes adgang til at forfægte deres rettigheder.

Men når der samtidig ligger en adgang til også at behandle klager over brud på kollektive overenskomster, der indeholder tilsvarende rettigheder, finder KTO at der er tale om en uhensigtsmæssig undergravning af det etablerede fagretlige system, at udvide de områder, hvor et offentligt nævn kan træffe afgørelser, der vedrører kollektive overenskomster, og dermed etablere et parallelt, offentligt finansieret system"

 

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Højrup Hansen