Ansættelsesområdet for tjenestemænd overført til ansættelse i de nye regioner

2. februar 2007
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 878.15
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
2. februar 2007
 

Vedr.: Ansættelsesområdet for tjenestemænd overført til ansættelse i de nye regioner
 

Medlemsorganisationerne er tidligere i november 2006 blevet orienteret om, at KTO og Danske Regioner havde igangsat drøftelser om nye tjenestemandsregler i regionerne, jf. nærmere KTO's brev af 10. november 2006 om forhandlingsresultat om ansættelsesvilkår for ansatte i H:S, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Bornholms Regions-kommune og HUR, som overgår til ansættelse i regionerne i forbindelse med strukturreformen.

Det kan oplyses, at nye tjenestemandsregler for regionerne, blandt andet i form af under-skrevne generelle aftaler og nyt tjenestemandsregulativ og tjenestemandpensionsregulativ forventes udsendt i løbet af den nærmeste tid.

I den forbindelse skal KTO for god ordens skyld henlede opmærksomheden på, at KTO over for Danske Regioner/Regionernes Lønnings- og Takstnævn har taget et forbehold i relation til ansættelsesområdet for tjenestemænd, der er overført til ansættelse i de nye regioner.

Forbeholdet er taget i forbindelse med drøftelserne om et nyt tjenestemandsregulativ for ansatte i regionerne. Det fremgår af en bemærkning til tjenestemandsregulativets § 3 om ansættelsesmyndighed, at "med mindre andet er anført i ansættelsesbrevet, er ansættelsesområdet regionen."

KTO har tilkendegivet, at der ikke med denne formulering er sket en fortolkning eller givet en accept af de fremtidige ansættelsesområder for de pr. 1. januar 2007 overførte tjenestemænd. Spørgsmålet om en overført tjenestemands forpligtelse til at tåle ændringer i ansættelsesområdet må i givet fald udledes af lovgivningen, herunder lovgivningen om kommunalreformen.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Helle Basse