Ny tjenestemandshovedaftale på det regionale område – underskriftsberettigede organisationer

5. februar 2007

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 888.19
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
5. februar 2007
 

Vedr.: Ny tjenestemandshovedaftale på det regionale område - underskriftsberettigede organisationer
 

Det er i lovgivningen om kommunalreformen forudsat, at der for de nye regioner skal etableres nye tjenestemandsregler, herunder ny tjenestemandshovedaftale. Medlemsorganisationerne blev derfor i november 2006 orienteret om, at der mellem KTO og Danske Regioner på vegne af Regionernes Lønnings- og Takstnævn var igangsat drøftelser herom. Medlemsorganisationerne blev ligeledes orienteret om Danske Regioners tilkendegivelse om, at der ikke vil blive foretaget indholdsmæssige ændringer i forhold til Amtsrådsforeningens gældende regler.

De nye tjenestemandsregler for regionerne, blandet andet i form af underskrevne generelle aftaler og nyt tjenestemandsregulativ og tjenestemandpensionsregulativ forventes udsendt i løbet af den nærmeste tid.

Særligt for så vidt angår ny tjenestemandshovedaftale skal denne underskrives af de forhandlingsberettigede organisationer.

KTO skal derfor anmode om, at medlemsorganisationer, som mener sig berettiget til at underskrive tjenestemandshovedaftalen på det regionale område, hurtigst muligt og senest mandag den 19. februar 2007meddeler dette til sekretariatet.

Der vedlægges til orientering et udkast til tjenestemandshovedaftalen på det regionale område (Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne). Opmærksomheden henledes på § 14, der indeholder de nærmere bestemmelser om forhandlingsberettigede organisationer. Det forudsættes således, at organisationer, som meddeler, at de er berettiget til at underskrive tjenestemandshovedaftalen, opfylder betingelserne i bestemmelsen.

Organisationer, der meddeler, at de er underskriftsberettiget på aftalen, bedes tillige fremsende kopi af en eller flere aftaler om generelle løn- og ansættelsesvilkår indgået mellem Amtsrådsforeningen og organisationen. Såfremt organisationen ikke har indgået sådanne aftaler, bedes i stedet indsendt kopi af en eller flere aftaler om løn- og ansættelsesvilkår i et enkelt amt, hvor organisationen er part. Der henvises til § 3 i tjenestemandshovedaftalen.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Helle Basse