Underskreven aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv.

2. marts 2007

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 475.22
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
2. marts 2007
 

Vedr.: Underskreven aftale om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv.
 

Vedlagt til orientering den underskrevne aftale af 7. februar 2007 om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. Aftalen er indgået mellem KL og KTO.

Aftalen er revideret som følge af KTO-forligets pkt. 7.2.3.c. Det fremgår heraf, at

"§ 3, stk. 1 i KTO-aftalerne om løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv. tilrettes/ajourføres efterfølgende af parterne i forhold til anvendte lønbegreber i organisationsaftaler om lokal løndannelse, jf. pkt. 3 i protokollat om tjenestemænd og reglements-ansatte i forbindelse med ny løndannelse."

Pkt. 3 i det omtalte protokollat fastslår i forhold til aftalens § 3, stk. 1, at lønnen under suspension beregnes af grundløn, funktionsløn og kvalifikationsløn.

Aftalens § 3, stk. 1, er derfor konsekvensrettet således, at der anvendes samme lønbegreb, som i § 37 i tjenestemandsregulativet af 2004. Det betyder, at lønbegrebet fortolkes i overensstemmelse med tjenestemandsregulativet § 37 og det mellem parterne indgåede protokollat af 20. december 2005 vedrørende opsigelse/ophør af funktionstillæg for tjenestemænd. Sidstnævnte protokollat er udsendt til medlemsorganisationerne den 20. januar 2006.

Herudover er der foretaget redaktionelle ajourføringer.

Aftalen har virkning fra 1. april 2005 og erstatter aftale af 14. oktober 1988 om kommunale tjenestemænds løn under ulovlig udeblivelse og suspension mv.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Helle Basse