Lovforslag om røgfri miljøer – brev til Sundhedsudvalget

19. april 2007

Organisationsudsendelse 


Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 928.23
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
19. april 2007
 

Vedr.: Lovforslag om røgfri miljøer - brev til Sundhedsudvalget
 

KTO har den 18. april 2007 fremsendt vedlagte brev til Folketingets Sundhedsudvalg vedrørende det fremsatte lovforslag L 191 om røgfri miljøer. Henvendelsen er foranlediget af, at der i det fremsatte lovforslags i § 5 er indsat en bestemmelse om, at den enkelte arbejdsgiver skal udarbejde en skriftlig rygepolitik, der skal være tilgængelig for alle arbejdspladsens medarbejdere. Det fremgår videre, at rygepolitikken som minimum skal indeholde oplysning om, hvorvidt og hvor der må ryges på arbejdspladsen og oplysning om konsekvenserne af overtrædelse af arbejdspladsens rygepolitik.

Det fremgår blandt andet af brevet til Sundhedsudvalget, at KTO finder, at den del af § 5, der omhandler konsekvenser af overtrædelse af rygepolitikken mangler sammenhæng til forslagets § 25 om sanktioner for en ansats overtrædelse af rygeforbuddet på arbejdspladsen. KTO har derfor opfordret til, at der stilles ændringsforslag om, at denne del af § 5 udgår.

Medlemsorganisationerne er den 28. marts 2007 blevet orienteret om lovforslagets fremsættelse i Folketinget, herunder blandt andet de ændringer/justeringer, der er foretaget i de bestemmelser, som KTO tidligere har afgivet bemærkninger til i høringssvaret.

Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når der er nyt i sagen.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Helle Basse