Ferieforhold i forbindelse med stillingsskift

31. august 2007

Organisationsudsendelse 




Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 92.89
HEB
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
31. august 2007

 

 

Vedr.: Ferieforhold i forbindelse med stillingsskift

Ved brev af 28. juni 2007 blev medlemsorganisationerne orienteret om, at der mellem KL og KTO var opnået enighed om et fælles fortolkningsgrundlag af begrebet fratræden i feriemæssig henseende.

En tilsvarende fælles fortolkning er nu også opnået mellem Regionernes Lønnings- og Taksnævn (RLTN) og KTO, jf. vedlagte OK-Nyt - Løn nr. 021-07 fra RLTN af 24. august 2007. Som bekendt indebærer det aftalte, at fratrædelse i ferieaftalens forstand med den konsekvens, at der skal udbetales feriegodtgørelse i henhold til ferieaftalens § 30 skal som udgangspunkt fortolkes i overensstemmelse med gældende funktionærret, da ferieaftalen ikke nærmere regulerer spørgsmålet om fratrædelse/fortsat ansættelse.

Som det fremgår af vedlagte forbeholder RLTN sig ret til at gøre et andet synspunkt gældende for eventuelle sager, der vedrører ferieforhold i forbindelse med stillingsskift inden den 24. august 2007. KTO har i den forbindelse meddelt RLTN, at KTO tager forbehold for, at der rejses eventuelle sager, som er opstået forud for udsendelsesdatoen af omhandlede OK-Nyt Løn med henblik på at disse løses i overensstemmelse med parternes nu gældende fortolkning.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henning Bickham