KTO's bemærkninger til KL's Løn- og Personalenyt om "Lokale aftaler og kutymer samt indplacering af overførte medarbejdere i det kommunale løns..

13. november 2007

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1228.10
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 06
13. november 2007

 

Vedr.: KTO's bemærkninger til KL's Løn- og Personalenyt om "Lokale aftaler og kutymer samt indplacering af overførte medarbejdere i det kommunale lønsystem pr. 1. april 2007".

 

KL har den 23. oktober 2007 udsendt vedlagte Løn- og Personalenyt med tilhørende bilag. Som bilag indgår en "Vejledning om opsigelse af lokalaftaler og kutymer samt varsling af individuelle vilkårsændringer i forbindelse med overenskomstperiodens udløb" samt notat om "Overførte medarbejderes indplacering i det kommunale lønsystem pr. 1. april 2008."

Der er praksis for, at KL i forbindelse med udløbet af en overenskomstperiode informerer om mulighederne for at opsige lokalaftaler og kutymer. KL oplyser, at man ved udløbet af denne overenskomstperiode, hvor kommunalreformen er blevet gennemført, har fundet det særligt væsentligt at supplere den sædvanlige rådgivning med en række bemærkninger om reformens konsekvenser, særligt vedrørende de medarbejdere, der er overført fra amterne m.v.

KTO har i et brev af 9. november 2007 afgivet bemærkninger til KL's Løn- og Personalenyt. KTO's brev til KL vedlægges til orientering.

Som en generel og overordnet bemærkning henviser KTO til de synspunkter, som KTO har fremført over for KL i forbindelse med kommunalreformen, herunder KTO's forbehold for at rejse eventuelle sager om problemstillingerne.

For det tilfælde, at en kommune måtte ønske at fastfryse lønnen efter § 5 i aftale om løngarantien i forbindelse med kommunalreformen, gør KTO opmærksom på, at en fast-frysning af lønnen er en væsentlig vilkårsændring, og at KTO i den kommenterede udgave af aftalen har skrevet, at "organisationen har som hidtil aftale- og forhandlingsret om løn-vilkårene i forbindelse med væsentlige vilkårsændringer."

Løngarantien er ikke til hinder for, at der lokalt aftales bedre vilkår.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Helle Basse på tlf. 33 47 06 21.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse