Vejledning til aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

5. december 2007

Organisationsudsendelse 




Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1225.35
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
5. december 2007

 

Vedr.: Vejledning til aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

 

Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal træder i kraft den 1. januar 2008. Aftalen er en delimplementering af de trepartsaftaler, der blev aftalt mellem regeringen, KL, Danske Regioner, LO, AC og FTF.

KTO har indgået enslydende aftaler med KL og RLTN.

Aftalerne indebærer, at kommunerne og regionerne pr. 1. januar 2008 er forpligtet til at tilbyde ledige timer til allerede deltidsansatte forinden timerne kan udbydes eksternt eller til andre end de, der er omfattet af tilbudspligten. Aftalerne er udsendt til KTO's medlemsorganisationer den 8. oktober 2007.

I tilknytning til indgåelsen af aftalen på KL-området var parterne enige om at udarbejde en vejledning, som støtte til den konkrete anvendelse af aftalen. Tilsvarende er der enighed med RLTN om at søge at udarbejde en vejledning.

Vejledningen til aftalen på KL-området nu færdiggjort og vedlægges. Vejledningen kan downloades på parternes respektive hjemmesider samt på www.personaleweb.dk. KL og KTO vil senere vurdere behovet for en trykt version af en opdateret vejledning.

I vejledningen gives information om aftalens indhold, og der gives nogle eksempler på aftalens anvendelse. I vejledningen er behandlet fx afgrænsning af målgruppen for aftalen, arbejdsgiverens tilbudsforpligtelse, afgrænsning af tjenestested, hvorledes udbud af ledige timer kan ske, den konkrete ansættelse og hvorledes konflikter skal håndteres.

Efter aftalen skal der ske to drøftelser i medindflydelses- og medbestemmelsesudvalg.

HovedMED/HSU skal drøfte tjenestestedsdefinitioner, og der skal i MED-/samarbejds-udvalg drøftes procedurer for udbud af de ledige timer. Det vil naturligvis være mest hensigtsmæssigt om disse drøftelser er foregået inden ikrafttrædelsestidspunktet. Såfremt dette ikke er muligt, er det arbejdsgiverens ansvar at sørge for, at aftalen overholdes fra ikrafttrædelsestidspunktet, således at der sker et udbud af ledige timer til de deltidsansatte i henhold til aftalen.

Så snart der er udarbejdet en vejledning til aftalen på RLTN-området vil denne blive udsendt.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Würtzenfeld