Høring om ændring af tjenestemandsloven mv. - ophævelse af den generelle pligtige afgangsalder på 70 år

15. januar 2008

Organisationsudsendelse 



Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1332.1
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
15. januar 2008

 

Vedr.: Høring om ændring af tjenestemandsloven mv. - ophævelse af den generelle pligtige afgangsalder på 70 år

KTO har modtaget vedlagte udkast til forslag til lov om ændring af lov om tjenestemænd og forskellige andre love i høring. Lovforslaget har til formål at ophæve den generelle pligtige afgangsalder på 70 år for tjenestemænd og visse andre aldersgrænser. Forslaget skal ses som led i Velfærdsaftalen fra juni 2006, hvoraf det fremgår, at der generelt ikke bør være pligtige aldersgrænser for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Fristen for afgivelse af KTO's bemærkninger til Finansministeriet er fastsat til den 23. januar 2008.

KTO's høringssvar vil blive udarbejdet i regi af forhandlingsudvalgets sekretariatsudvalg og vil i øvrigt blive søgt koordineret med CFU.

Medlemsorganisationernes eventuelle bemærkninger, som ønskes taget i betragtning ved udarbejdelsen af KTO's høringssvar, bedes være sekretariatet i hænde senest mandag den 21. januar 2008 kl. 15.00. Bemærkningerne kan fremsendes pr. mail til Helle Basse på adressen: hkb@kto.dk.

Der kan i øvrigt henvises til, at medlemsorganisationerne i et brev af 20.august 2007 blev orienteret om reglerne om forbud mod forskelsbehandling på grund af alder, som er inde-holdt i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet. I den forbindelse var vedlagt en avisartikel, som omtalte den nu foreslåede ændring af tjenestemandsloven.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse