Høring om udkast til lovforslag om arbejdsgivers brug af jobklausuler

18. januar 2008

Organisationsudsendelse 



Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 843.36
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
18. januar 2008

 

Vedr.: Høring om udkast til lovforslag om arbejdsgivers brug af jobklausuler


KTO har modtaget vedlagte udkast til lovforslag om arbejdsgivers brug af jobklausuler med henblik på eventuelle bemærkninger.

Af de almindelige bemærkninger til forslaget fremgår det, at "hovedformålet med forslaget er at begrænse virksomheders brug af jobklausuler. Dette skal ske ved at sikre, at en arbejdsgiver ikke længere hemmeligt og omkostningsfrist kan indgå jobklausuler, der begrænser de ansatte lønmodtagere i efter deres fratræden at få ansættelse i en anden virksomhed. " Det hedder videre, at "det ikke skal være muligt at indgå jobklausuler uden, at der også er indgået særskilt aftale med den berørte medarbejder, herunder om ret til kompensation."

KTO høringssvar vil blive udarbejdet i regi af forhandlingsudvalgets sekretariatsudvalg. KTO vil endvidere henvise til evt. høringssvar fra LO, FTF og AC.

Medlemsorganisationernes eventuelle bemærkninger, som ønskes taget i betragtning ved udarbejdelsen af KTO's høringssvar, bedes være sekretariatet i hænde hurtigst muligt og senest fredag den 25. januar 2008 kl. 12.00. Bemærkningerne kan fremsendes pr. mail til Helle Basse på adressen: hkb@kto.dk.

Der kan i øvrigt henvises til, at KTO i foråret 2007 afgav et høringssvar på et tidligere lovforslag om samme emne (oplysningspligt ved brug af erhvervsbegrænsende aftaler). Medlemsorganisationerne blev orienteret om høringssvaret i et brev af 7. maj 2007. Lovforslaget blev efterfølgende trukket tilbage i Folketinget, hvilket medlemsorganisationerne blev orienteret om den 9. maj 2007. Brevene herom er tilgængelige på KTO's hjemmeside .

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Helle Basse