Konflikt på visse områder i kommuner og regioner

15. april 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 716.84
HEB
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
15. april 2008

Vedr.: Konflikt på visse områder i kommuner og regioner

Forligsmanden har i fredags uden resultat afsluttet mæglingen mellem KL, RLTN (Danske Regioner) og FOA, men også Sundhedskartellet. De varslede arbejdsstandsninger vil derfor på en række områder træde i kraft onsdag den 16. april 2008 og på andre områder den 28. april 2008. For så vidt angår BUPL's og KL's forhandlingsområde har forligsmanden fremsat et mæglingsforslag, hvor der vil foreligge et afstemningsresultat den 13. maj 2008.

Oversigt over de udtagne konfliktområder kan ses på organisationernes, KL og Danske Regioners hjemmesider. Fra KL's hjemmeside er hentet vedlagte samlede og opdaterede oversigt over konfliktramte kommuner, som også angiver, hvornår arbejdsstandsningerne finder sted.

I KTO's vejledning er det anført, at medlemmer, der ikke er omfattet af en konflikt, fordi deres organisation ikke er omfattet af en konflikt, ikke har pligt til at udføre arbejde, der er omfattet af konflikten (konfliktramt arbejde). En sådan vægring betragtes ikke som en uberettiget arbejdsnedlæggelse og kræver ikke varsel for disse medlemmer. Medlemmerne må dog ikke udnytte situationen til at nægte at udføre deres "normale" arbejde. Grænsen for "normalt" arbejde og konfliktramt arbejde kan være vanskelig at trække.

Når konflikten træder i kraft kan der opstå spørgsmål i forhold til konfliktramt arbejde. Forholdene vedrørende dette er også beskrevet i en række konfliktvejledninger fra de enkelte organisationer, men også KL og RLTN har udarbejdet tilsvarende vejledninger.

KL har i øvrigt i forhold til ovenstående om konfliktramt arbejde udsendt vedlagte retningslinjer for modtagelse og pasning af børn under den af FOA - Fag og Arbejde varslede konflikt pr. 16. april 2008.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henning Bickham