Vejledning om rammeaftale om seniorpolitik

11. november 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1413.78
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
11. november 2008
 

Vedr.: Vejledning om rammeaftale om seniorpolitik

Ved OK-08 aftalte KL og KTO en række seniorinitiativer, herunder protokollat om udmøntning af trepartsmidlerne til seniorpolitiske initiativer. I protokollatet reguleres dels seniordagene aftalt ved OK-08 og dels de seniorpolitiske kommunepuljer, som træder i kraft den 1. januar 2009.

Som følge af de aftalte seniorpolitiske initiativer, var KL og KTO enige om at udarbejde en fælles vejledning, som blandt andet indeholder inspirationsmateriale i relation til fastholdelse af seniorer.

Der vedlægges et antal eksemplarer af "vejledning om rammeaftale om seniorpolitik". 

I vejledningsmaterialet beskrives dels ordningerne i rammeaftale om seniorpolitik og dels reglerne om seniordage og seniorpolitiske kommunepuljer. Der gives i vejledningen også et overblik over, hvor mange seniordage de forskellige personalegrupper har ret til og fra hvornår, herunder tillige medregnet de seniordage, som organisationerne har aftalt med KL udover det antal seniordage, der følger af KTO-forliget.

Vejledningen er ligeledes udsendt til kommunerne og til det øverste medindflydelses- og medbestemmelses- udvalg i kommunerne.

Yderligere eksemplarer af vejledningen vil kunne downloades på www.personaleweb.dk eller på www.kto.dk, hvor vejledningen vil være at finde som bilag fire til rammeaftalen om seniorpolitik.

Der er ikke mulighed for at bestille yderligere trykte eksemplarer af vejledningen, men organisationer, som har forhåndsbestilt yderligere eksemplarer, jf. KTO's skrivelse af 1. oktober 2008, vil få disse tilsendt inden for to til tre uger.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Højrup Hansen