Organisationsopdelte lønsummer SBG-08 m.h.p. AKUT-fordelingen

21. november 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
AKUT-organisationerne

Sagsnr.: 1462.226
VP
Direkte tlf.nr.: 3347 0626
21. november 2008
 

Vedr.: Organisationsopdelte lønsummer SBG-08 m.h.p. AKUT-fordelingen

Med henblik på at foretage en fordeling af AKUT-midlerne i indeværende overenskomstperiode bliver der udarbejdet en oversigt over de kommunale stillingsgruppers fordeling på organisationer. KTO anmodede i en skrivelse af 27. juni 2008 om organisationernes eventuelle bemærkninger til et udkast til oversigten.

På baggrund af organisationernes bemærkninger har KTO's lønteknikerudvalg drøftet en række ændringer i forhold til udkastet udsendt til høring. De relevante organisationer har været inddraget i processen. Efterfølgende har KTO's forhandlingsudvalgs sekretariatsudvalg og KTO's forhandlingsudvalg drøftet og besluttet vedlagte endelige organisationsopdeling af SBG - 08. Ændringerne er angivet i vedlagte oversigt (sag nr. 1462.227) med tilhørende bilag (sagnr. 1462.216 og 1462.184). Oversigt med bilag er overbragt til Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD), der herefter udarbejder den organisationsopdelte statistik.

SBG-08 er det datamæssige udgangspunkt for AKUT-fordelingen. SBG-08 indeholder imidlertid ikke de korrekte oplysninger om ansatte ved landsdelsorkestre og private institutioner. KTO's forhandlingsudvalg har derfor på møde den 13. november 2008 besluttet, at der skal korrigeres herfor.

Eftersom der i indeværende overenskomstperiode allerede er fordelt en portion AKUT-midler pr. 1. august 2008, vil det udbetalte beløb blive reguleret i forhold til den fordeling, som vil fremgå af den reviderede organisationsopdelte statistik. Reguleringen vil ske i forbindelse med AKUT-udbetalingen pr. 1. februar 2009.

Organisationsopdelingen er uvedkommende for verserende og eventuelle fremtidige grænsespørgsmål organisationerne imellem. Organisationsopdelingen vil heller ikke kunne anvendes som grundlag for beregning af størrelsen af eventuelle fremtidige "organisationspuljer", der måtte blive afsat vedkommende generelle forhandlinger mellem de kommunale arbejdsgivere/regionale arbejdsgivere og KTO.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Vibeke Pedersen