Etablering af et enstrenget beskæftigelsessystem pr. 1. august 2009 - forhandlinger mellem KL og KTO om vilkår for overførsel at statsligt ansatte er nu i gang

19. december 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1624.48
HKB/HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
19. december 2008

Vedr.: Etablering af et enstrenget beskæftigelsessystem pr. 1. august 2009 - forhandlinger mellem KL og KTO om vilkår for overførsel af statsligt ansatte er nu i gang


Forhandlinger om vilkår for overførsel af statsligt ansatte
Det følger som bekendt af aftalen om finansloven 2009, at der med virkning fra 1. august 2009 etableres et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem. Det har blandt andet som konsekvens, at de statslige medarbejdere i jobcentrene samt en række medarbejdere fra driftsregionerne, de statslige regnskabsenheder og Arbejdsmarkedsstyrelsen med virkning fra denne dato overgår til ansættelse i en kommune.

KL og KTO ønsker at sikre afklaring af ansættelsesvilkårene og har derfor nu indledt forhandlinger om indgåelse af en generel aftale om vilkårene for medarbejdernes overførsel til kommunal ansættelse. Når den generelle aftale er på plads, vil der blive indledt forhandlinger med de enkelte personalegruppers forhandlingsberettigede organisationer om vilkår ved overgangen til kommunal ansættelse på de enkelte overenskomstområder.

Med henblik på at informere om igangsætning af forhandlingerne har parterne udarbejdet vedlagte brev.

Der er nedsat en forhandlergruppe, hvor KTO er repræsenteret ved Steen V. Kristensen (HK/Kommunal), Mariann Skovgaard (LC), Jens Harboe (AC), Henrik Højrup Hansen og Helle Basse (KTO). CFU deltager også i forhandlingerne og er repræsenteret ved Per Brøgger Jensen.

KL og KTO vil orientere, når der er nyt fra forhandlingerne.

KL's og Arbejdsmarkedsstyrelsens breve
KL og Arbejdsmarkedsstyrelsen har udsendt vedlagte breve om etableringen af et enstrenget beskæftigelsessystem pr. 1. august 2009 og overførsel af medarbejdere i den forbindelse. Det drejer sig om breve til

  • samtlige kommuner
  • kommunaldirektører/forvaltningschefer samt kommunale jobcenterchefer og statslige jobcenterchefer
  • pilotjobcenterkommunerne
  • kommende medarbejdere i kommunerne og
  • et notat med spørgsmål og svar til statslige medarbejdere i forbindelse med etableringen af et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem.

KTO har ikke haft bemærkninger til brevene, idet man dog ikke finder, at det for at sikre kontinuitet og afklarethed i processen er naturligt, at eventuelle beslutninger om lønforbedringer m.v. drøftes mellem afgivende og modtagende myndighed.
 
 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst / Helle Basse