Uddannelse af ledelses- og medarbejderrepræsen-tanter i medindflydelses- og medbestemmelses-systemet

14. januar 2009

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1631.3
EA
Direkte tlf.nr.: 3347 0615
14. januar 2009
 

Vedr.: Uddannelse af ledelses- og medarbejderrepræsentanter i medindflydelses- og medbestemmelsessystemet

 

Ved OK-08 har MED-udvalgene fået en del nye opgaver navnlig i hht. Aftale om trivsel og sundhed. KTO har d. 7. november udsendt en oversigt over opgaver for MED-udvalgene i relation til generelle (ramme)aftaler, der kan hjælpe MED-udvalgene til at få et overblik over de opgaver de skal løse, ud over hvad der ligger i hht. MED-rammeaftalen eller er aftalt lokalt.

For at kunne få tilrettelagt en god proces, få nogle konstruktive drøftelser og aftalt nogle brugbare retningslinjer i MED-udvalgene, er det imidlertid også vigtigt, at ledelses- og medarbejderrepræsentanterne har fået den fornødne uddannelse om medindflydelses- og medbestemmelsessystemet.

Parternes aftale om MED-uddannelse og rammer for den fremgår af "Protokollat om fremtidig uddannelse på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet", der er bilag 11 og 9 til MED-rammeaftalen på henholdsvis KL's og RLTN's område. Der er aftalt en obligatorisk uddannelse på i alt 5 dage for ledelses- og medarbejderrepræsentanter i medindflydelses- og medbestemmelsessystemet i kommuner/regioner, hvor arbejdsmiljøarbejde er integreret i MED-systemet (3 dage hvor arbejdsmiljøarbejdet ikke er integreret i MED-systemet) og herudover 1 dags opfølgningskursus (klippekortsmodul) pr. funktionsår i MED-systemet.

Parternes uddannelsesfællesskab - PUF - er KL, Danske Regioner og KTO's fælles uddannelsesinitiativer om samarbejde, medindflydelse, medbestemmelse og arbejdsmiljø. PUF udbyder uddannelser og kurser til kommuner og regioner og forestår den aftalte uddannelse inden for medindflydelses- og medbestemmelsessystemet, med mindre hovedudvalget har besluttet noget andet.

Der har imidlertid været erfaringer med, at den aftalte uddannelse ikke tilbydes i alle kommuner/regioner og på alle niveauer i MED-systemet. På baggrund af disse erfaringer, og med henblik på at sikre, at MED-udvalgene er klædt bedst muligt på til at kunne tilrettelægge og gennemføre processen vedr. de nye opgaver, skal KTO anbefale:

  • At hovedudvalget en gang årligt drøfter status på MED-uddannelsen i kommunen/ regionen og
  • At kommunen/regionen anvender PUF's uddannelser

Yderligere oplysninger om PUF og MED-uddannelsen kan findes på www.puf.dk eller ved henvendelse til Henrik Carlsen. Spørgsmål vedrørende dette brev kan rettes til Eva Agerlin.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst / Eva Agerlin