Aftale om gennemsnitsløngaranti

11. oktober 2010

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1340.97
TC
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
11. oktober 2010

Vedr.: Aftale om gennemsnitsløngaranti

 

 

Organisationerne indgik som bekendt Aftale om gennemsnitsløngaranti ved OK-08. Færdiggørelsen har afventet udarbejdelsen af de bilag, som redegør for, hvorledes en eventuel udmøntning fra gennemsnits- løngarantien beregnes.

KL har d. 25. august 2010 fremsendt udkast til Aftale om gennemsnitsløngaranti med de omtalte bilag.

Til aftalen og de tilhørende bilag skal bemærkes følgende:

  • Aftalen indeholder ikke oplistningen af gennemsnitsløngarantigrupperne. Der vil snarest muligt - på baggrund af aftaler mellem organisationerne og KL - blive udarbejdet et bilag til aftalen med gennem- snitsløngarantigrupperne.
  • Bilagene A-D vedr. opgørelsen af gennemsnitsløngarantien er udelukkende eksempler, som ved opgørelsen af gennemsnitsløngarantien skal tilrettes i forhold til de enkelte gennemsnitsløngaranti- grupper.
  • Fristen for indberetning til FLD af midler anvendt ved organisationsforhandlingerne er blevet fastsat til d. 1. oktober 2010. Da der fortsat arbejdes med at afgrænse garantilønsgrupperne og da fristen for indberetning allerede er overskredet, har organisationerne ikke mulighed for at overholde denne tidsfrist. KL er gjort bekendt med denne problemstilling. 

Forhandlingsudvalgs Sekretariatsudvalg på vegne af organisationer i FS anbefaler, at organisationerne underskriver aftalen (vedlagt til orientering).

Aftalen udsendes snarest muligt af KL til organisationerne med henblik på underskrift

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Thomas Christensen på tlf.nr. 3347 0625 el. tc@kto.dk.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Thomas Christensen