Funktionærlovens § 2 a – KL’s og Danske Regioners vejledning til kommuner og regioner

31. maj 2011

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1797.200
HKB/EA
Direkte tlf.nr.: 3347 0611
31. maj 2011

Vedr.: Funktionærlovens § 2 a - KL's og Danske Regioners vejledning til kommuner og regioner 

Medlemsorganisationerne blev den 11. april 2011 orienteret om, at KTO har rettet henvendelse til henholds- vis KL og Danske Regioner blandt andet med henblik på afholdelse af møde om håndtering af de spørgs- mål, der p.t. diskuteres omkring udbetaling af funktionærlovens § 2 a godtgørelse. KTO anmodede end- videre om at modtage orientering, såfremt KL/Danske Regioner havde eller påtænkte at udsende vejledning om, hvorledes kommunerne/regionerne bør agere. KTO's henvendelse var foranlediget af, at medlemsorga- nisationerne oplyste, at der efter EU-domstolens afgørelse i sag C-499/08 om den danske funktionærlovs § 2 a, stk. 3, fortsat er problemer med håndteringen af bestemmelsen i kommuner og regioner.

Sekretariatet er blevet opmærksom på, at der på henholdsvis KL og Danske Regioners hjemmeside er offentliggjort vedlagte nyheder med information om, hvorledes kommunerne og regionerne skal forholde sig med hensyn til anvendelse af § 2 a, stk. 3 såvel i relation til allerede fratrådte medarbejdere som i relation til fremtidige tilfælde. Det kan oplyses, at tilsvarende er udsendt af Personalestyrelsen for så vidt angår det statslige område.

KL's og Danske Regioners information til kommunerne og regionerne vil snarest muligt blive drøftet i blandt andet KTO's juridiske gruppe.  Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, såfremt KL's og Danske Regioners information giver anledning til bemærkninger.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Eva Agerlin