OK-11 - evaluering

23. juni 2011

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 2514.17
HW
23. juni 2011

Vedr.: OK-11 - evaluering

 

I forbindelse med afslutningen af overenskomst- og aftaleforhandlingerne har KTO's forhandlingsudvalg og bestyrelse udarbejdet vedlagte evaluering af OK-11.

Evalueringen af overenskomst- og aftaleforhandlingerne på henholdsvis det kommunale og regionale område er behandlet i samme notat, idet der i notatet løbende er foretaget en selvstændig vurdering af forhandlingerne på de to arbejdsgiverområder, hvor det er relevant. Det bemærkes i den forbindelse, at en række organisationer ikke havde tilsluttet sig den regionale forhandlingsaftale, og derfor førte egne forhand- linger på det regionale område. Synspunkter og vurderinger for så vidt angår forhandlingsforløbet på det regionale område omfatter således som udgangspunkt de organisationer, der tiltrådte forhandlingsaftalen på det regionale område.

I evalueringen er der foretaget en kronologisk gennemgang af forhandlingsforløbet, fra forberedelsen af forhandlingsmodellen, over kravsudtagelsen og forhandlingsforløbet til selve forhandlingsresultatet. Til hvert afsnit er der dels en konstaterende beskrivelse af indhold/forløb og dels en samlet vurdering/evaluering.

Evalueringen af OK-11 skal helt overordnet ses i sammenhæng med de særlige rammebetingelser, som forhandlingerne blev gennemført i. Forhandlingsbetingelserne ved OK-11 adskilte sig betydeligt fra OK-08 og også fra tidligere forhandlingsforløb.

Forhandlingsudvalget vil efter sommerferien tage hul på drøftelserne om den mere fremadrettede proces frem mod OK-13. Evalueringen vil indgå som erfarings- og baggrundsmateriale i drøftelserne heraf.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Henrik Würtzenfeld